Columns

ALZ – Op de rode stoel

Het is wrang en soms genadeloos hard. Toch doe ik het voor de ene farmaceut die me vertelt: ‘Dit is mijn werk, maar door jouw verhalen voel ik er iets bij.’
21/03/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Doorslaggevende mislukking

Een achtbaan van emoties is de prijs die ik betaal voor mijn kaartje op de eerste rang. Alsof ik een spelletje ‘Wie is het?’ speel en een voor een mijn kansen omklap.
06/03/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Vijftien komma een

Klaarwakker veer ik de volgende ochtend rechtop in bed, in mijn hand de telefoon. ‘Lieverd!’ Ik por mijn vriend tussen de ribben. ‘Lieverd, lees dit eens!’
06/02/2019/door jetskevanderschaar

ALZ – Het bonnetje van de slager

‘Ik wist wel dat het kon gebeuren, het was de reden dat ik daar stond, en toch: ik was was er niet op voorbereid.’ Van alle donaties bleef deze haar bij.
18/12/2018/door jetskevanderschaar

Levensles in dromen, durven, doen!

Zingen? Niets voor mij. Toch? Hoe een vraag leidde tot een interview met Babette Labeij, een proefles in haar zangschool en een cursus dromen, durven, doen!
13/12/2018/door jetskevanderschaar

ALZ – Wat mag het zijn?

Het vroeg veel liefde en geduld om bij mijn moeder te zijn en samen te dúrven dwalen door haar dementie. Maar de vreugde om elkaar te treffen in het donker, die was ongekend.
23/11/2018/door jetskevanderschaar

ALZ – Waarom duurt het zo lang?

‘…. en de camera draait.’ Kijk ik niet te serieus? Is mijn bovenlip bezweet? Meestal sta ik aan de andere kant. Maar als het gaat om onderzoek is mijn interesse grenzeloos.
02/10/2018/door jetskevanderschaar

Hoe licht het dragen van je geluk

Impulsief ging ik vol in de ankers, stopte de tijd en trok de muziek uit m’n oren. ‘Kan ik,’ hijgde ik met de dopjes in mijn handen, ‘misschien iets voor u doen?’
02/10/2018/door jetskevanderschaar

ALZ – Muzikale Ontmoetingen op Wereld Alzheimer Dag

Ik wist wel dat de platenspeler naast de televisie van mijn moeder was. Maar beseffen dat ze vroeger ook een ander leven had gehad? Nee, dat deed ik niet. Tot dat ene nummer.
20/09/2018/door jetskevanderschaar
Toon Meer

Volg mij