Columns

ALZ – Weet ze nog wel wie je bent?

Dat was vaak het eerste dat mensen aan mij vroegen, wanneer ik vertelde dat mijn moeder op aan alzheimer leed. Ik heb me daar altijd over verbaasd. Was dat waar het om ging?
13/05/2018/door jetskevanderschaar

Tweelingmuts

Ik worstel me in een witte jumpsuit, die ik zelf niet dicht kan krijgen, wijkt bij mijn decolleté en doorschijnt bij mijn broekje. ‘Staat je fantastisch!’ ‘O. Oké. Echt?’ ‘Absoluut.’
08/05/2018/door jetskevanderschaar

Brand

Een plan was snel gemaakt. Als het erop aankwam, sjorden we de kinderen met slaapzak en al drie hoog in de bolderkar voor een dollemansrit door de duinen richting het strand.
02/05/2018/door jetskevanderschaar

Compleet onverwacht

Voorpret is niets dan een dekmantel voor verwachtingen en die zijn funest voor geluk. Ik val als een blok voor de verrassing van het onbekende.
12/04/2018/door jetskevanderschaar

Wintervitrage

Ik denk dat mijn hulp het mis heeft. Dat het niet te vroeg is voor de schoonmaak van het voorjaar. Dit is mijn beproefde tip zolang het niet wil vlotten met de lente.
28/03/2018/door jetskevanderschaar

Het gebadineerde lam

‘Ze was niet meteen enthousiast,’ zegt mijn lief. Nee, dat snap ik wel. Niemand zit met oud en nieuw te wachten op een lijk in zijn ligbubbelbad.
24/01/2018/door jetskevanderschaar

Moed der wanhoop

Dit zijn de dapperste die ik ooit heb ontmoet. Hoe onvoorstelbaar sterk moet je zijn om de kostbare tijd die voor je ligt te doneren aan de wetenschap.
22/12/2017/door jetskevanderschaar

Waar halen ze de energie vandaan?

‘Of ik zenuwachtig ben?’ vraagt een vriend, voor mijn tweede interview bij PAUW. ‘Nee, dat valt best mee,’ begin ik voorzichtig. ‘Maar nu je het zo zegt.'
15/12/2017/door jetskevanderschaar

Geel

Ik geloof niet dat ik bijzonder ijdel ben, maar als je over niets controle hebt, maakt alles uit. Soms zijn het de kleine dingen waar ik houvast in vind.
14/11/2017/door jetskevanderschaar
Toon Meer

Volg mij