Columns

ALZ – Wat zou je ervoor over hebben?

Waar ligt de grens? Hoever zou ik gaan om mijn moeder te kunnen redden, mijn broer of zus, mezelf? Wat heb ik over voor 1 op de 5 mensen in Nederland? Dat hangt ervan af.
16/07/2018/door jetskevanderschaar

Zegeltjesmentaliteit

Ik zie al voor me hoe het jochie straks zal stralen als papa thuiskomt met zijn Hollandse trofee. Maar: ‘Dat kan niet,’ zegt onze caissière bot. ‘Die zijn alleen voor zegeltjes.’
10/07/2018/door jetskevanderschaar

ALZ – Een plastic tasje waardigheid

Sinds het ‘mis was gegaan’ sjouwde mijn vader steevast een plastic tasje met een schone onderbroek voor zijn vrouw. Hoe graag had ik daar wat uitwasbare waardigheid bij gestopt.
29/06/2018/door jetskevanderschaar

Plat op mijn ziel

Yoga is leren om de kloof tussen wat is en wat ik mis te accepteren, al dacht ik te werken aan mijn rompstabiliteit, zodat ik er blessurevrij van weg kan blijven rennen.
25/06/2018/door jetskevanderschaar

Gesmeerd

Het leek ons geen probleem. Tot hij in onze woonkamer stond, met een gouden voortand in zijn grijns, een knoepert van een glimmer in zijn oor en een Kalasjnikov getatoeëerd in zijn nek.
25/05/2018/door jetskevanderschaar

ALZ – Weet ze nog wel wie je bent?

Dat was vaak het eerste dat mensen aan mij vroegen, wanneer ik vertelde dat mijn moeder op aan alzheimer leed. Ik heb me daar altijd over verbaasd. Was dat waar het om ging?
13/05/2018/door jetskevanderschaar

Tweelingmuts

Ik worstel me in een witte jumpsuit, die ik zelf niet dicht kan krijgen, wijkt bij mijn decolleté en doorschijnt bij mijn broekje. ‘Staat je fantastisch!’ ‘O. Oké. Echt?’ ‘Absoluut.’
08/05/2018/door jetskevanderschaar

Brand

Een plan was snel gemaakt. Als het erop aankwam, sjorden we de kinderen met slaapzak en al drie hoog in de bolderkar voor een dollemansrit door de duinen richting het strand.
02/05/2018/door jetskevanderschaar

Compleet onverwacht

Voorpret is niets dan een dekmantel voor verwachtingen en die zijn funest voor geluk. Ik val als een blok voor de verrassing van het onbekende.
12/04/2018/door jetskevanderschaar
Toon Meer

Volg mij